Feest in de Franse buurt

De Franse buurt bestaat 70 jaar. Tijd voor een feestje! Buurtbewoners Barbara, Karen, Luciën en Monika, al jaren actieve buurtvergroeners, namen het initiatief voor een maand lang Wijkfestijn. Met hulp van vele enthousiaste buren is er voor jong en oud een aantrekkelijk programma samengesteld met leuke activiteiten op elk van de vier zaterdagen in september. Kom langs en vier mee!

Rijke historie
De Lodewijk Napoleonwijk, zoals de buurt officieel heet, is na de oorlog gebouwd langs de oever van de Kromme Rijn. Je komt er via de Koningsweg of de Kranenburgweg. In dit gebied werkten en woonden eeuwenlang tuinders en hoveniers. Deze rijke geschiedenis wordt in de Cultuur-Historische Analyse van de Kromme Rijnwijk (2006) in woord en beeld verteld. Beschrijvingen als ‘De gebouwen zijn gecomponeerd als een ensemble langs de rivier’ en ‘Een bijzondere groenstructuur en groene wig in en uit de stad’ zeggen genoeg: hier wandel je graag een keer naar toe.

Programma
Het feestprogramma is uniek, want alle activiteiten zijn georganiseerd voor en vooral dóór de buurt. Leer bijvoorbeeld jam maken bij de Pop Up Jamfabriek, of volg een Graffiti workshop. Of dans de foxtrot met je beste buur. En wil je meer weten over de geschiedenis? Bezoek de lezing van meesterverteller Peter Sprangers van de Historische Kring Tolsteeg-Hoograven (HKTH) op zaterdag 28 september, een aanrader!

Op het grote informatiebord op het pleintje aan het plein kun je elke zaterdag het meest actuele dagprogramma bekijken. En doe vooral mee! Heb je altijd al een keer willen optreden in je eigen buurt of wil je een workshop geven? Of wil je je kookkunsten inzetten voor een gezamenlijke maaltijd? Neem contact op via fransebuurt@yahoo.com.

De buurtvergroeners hebben een mooie buurttuin aangelegd tussen de flats – Foto: Merel bree