Hoeveel bomen staan er in het Wilhelminapark? Hoe komt het 125 jaar oude park aan haar naam? Waarom is de Moerascipres zo slim? Welke boom is de dikste, welke de hoogste? En welke vogels wonen er in al die bomen? De vrijwilligers van Stichting Wilhelminapark hebben een speurtocht uitgezet: al wandelend kun je de antwoorden vinden! In het park staan dertien houten paaltjes met elk een nummer. Met het boekje ‘Speuren in het Wilhelminapark’ in de hand kun je bij elk nummer kleine onderzoekjes doen en spelenderwijs de antwoorden vinden. Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.
Het speurboekje is te koop voor de vriendenprijs van €2,50 bij Olijfje (Jan van Scorelstraat 81) en Zilveren Hamer (Jan van Scorelstraat 144).
Rondje Oude Reuzen
De vrijwilligers hebben een paar jaar geleden een andere wandeling samengesteld met de naam Rondje Oude Reuzen. Die voert langs de oudste en meest indrukwekkende bomen in het park. Zoals de Witte Esdoorn, met een omtrek van 5,80 meter de dikste. En de Baakse Populier de hoogste én met 135 jaar ook een van de oudste. En ontmoet reuzen met prachtige namen als Colchische Esdoorn, Kaukasische Vleugelnoot en natuurlijk de Trompetboom (nr 17), de best klinkende.
Meer info en kaart: www.oostkrant.com/oudereuzen/